В напрямку порту Рені накопичилася велика кількість вагонів

В напрямку порту Рені залізницею рухається понад 730 вагонів з різними вантажами. Накопичення виникло через низькі показники передачі рухомого складу на Джурджулешти і Галац.

Про це йшлося під час наради представників УЗ та перевізників Румунії і Молдови 15 серпня, пише Rail.insider.

Зазначається, що у порту Рені вивантажується приблизно 70 вагонів на добу, при цьому передача зі станції Рені на Джурджулешти і Галац становить 1,5 потяга.

«Станом на 15 серпня на Галац прямувало 400 вагонів, із них 251 — із пшеницею. За минулі дві доби за норми 30 вагонів із зерновими на добу вдалося передати лише 38 одиниць», — йдеться в повідомленні.

На напрямку Рені—Джурджулешти працює лише один локомотив залізниці Молдови, який часто встигає зробити лише один рейс.

Щоб покращити обсяги передачі вантажів, залізничники Молдови зверталися до колег із Румунії та просили дозволити формувати збірні потяги з вантажами для різних перевізників.

«На жаль, ми отримали відповідь, що це неможливо. Тому нам доводиться їздити для кожного оператора з їхніми вагонами. На це йде багато часу. Тож іноді не встигаємо повернутися до Рені забрати вагони», — зауважив Володимир Сербінов.

Заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов зауважив, що якщо передача вантажу з Рені на Джурджулешти і Галац залишиться на теперішньому рівні, то «Укрзалізниця» не зможе виконати обсяги перевезень, необхідні для отримання знижок на транзит від залізниці Молдови.