На момент вибуху на турецькому елеваторі в Деріндже зберігалося 75 тис. т зерна


Джерело фото: CNN Turk

На момент інциденту у сховищі в Деріндже зберігалося 75 тисяч тонн збіжжя, пошкоджено 20% цього обсягу, тобто близько 15 тисяч тонн. Загальна потужність портових сховищ у Деріндже становить 95 тисяч тонн.

Про це 8 серпня заявив Центр боротьби з дезінформацією Директорату з комунікацій адміністрації президента Туреччини, пише Кореспондент.net

Раніше розповсюджена в соцмережах інформація про знищення вибухом 8 мільйонів тонн зерна не відповідає дійсності.

За словами губернатора провінції Коджаелі Седдара Явуза, якого цитує En Kocaeli, у порту було пошкоджено 13 з 60 силосів. Внаслідок інциденту постраждали 12 людей, троє з них перебувають у важкому стані.

Попередня оцінка причин аварії вказує, що вона сталася через високу концентрацію зернового пилу.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі інформаційного телемарафону так прокоментував цей інцедент:

«Звичайно, необхідно перевіряти всю інформацію. Але, безумовно, необхідно вивчити і дослідити причетність путінської Росії до цих подій. Дуже дивним виглядає ситуація — вибух елеватора в Туреччині напередодні можливого візиту путінського диктатора до цієї держави, де планується обговорення зернового коридору»,— сказав він.