Cargill отримує рекордний річний дохід другий рік поспіль

За підсумками 2023 фінансового року (1 червня 2022 — 31 травня 2023) світова агропромислова і трейдингова компанія Cargill збільшила дохід порівняно з попереднім фінансовим роком на 7,3% — до $177 млрд.

Про це свідчить річний звіт компанії, пишуть Порти України.

Безпрецедентно високим показникам двох останніх фінансових років сприяли високі ціни на агропродукцію, через війну Росії проти України та несприятлива погода у деяких регіонах світу.

«У 2023 фінансовому році ми ставимо перед собою вищі цілі, інвестуючи кошти, що підвищать цінність, яку ми приносимо нашим клієнтам. Серед них — наше нове спільне підприємство Wayne-Sanderson Farms, яке дозволить нам зафіксувати зростання птахівництва у Північній Америці; придбання компанії Owensboro Grain Company, що розширить наші потужності з переробки олійних культур, аби задовольнити зростаючий попит; завершення придбання бізнесу Croda на основі біотехнологій, який розширить наш портфель рішень, заснованих на використанні природних ресурсів для промислових виробників», — зазначив головний виконавчий директор Cargill Брайан Сайкс.

Компанія представить розширені результати діяльності у 2023 фінансовому році через декілька місяців.  

У попередньому фінансовому році компанія через повномасштабне російське вторгнення спрямувала на гуманітарну допомогу Україні та сусуднім країнам $40 млн. Йдеться про підтримку членів корпоративної команди по всьому світі, в тому числі — на підтримку співробітників в Україні, а також працівників в інших країнах, які їх прихистили.

В Україні Cargil розпочала бізнес у 1993 році. Займається виробництвом та торгівлею зерновими та олійними, переробкою насіння соняшника та сої, випускає та продає корми для тварин. Володіє олійноекстракційним заводом у Каховці (Херсонська область), комбікормовим заводом у Львівській області, елеваторами у Дніпропетровській та Кіровоградській областях. Є інвестором зернового терміналу Neptune у морському порту «Південний» річною потужністю 5 млн тонн.

Голова правління Cargill Девід Макленнан є членом Національної інвестиційної ради при Президенті України. Як заявив керівник компанії на Всесвітньому економічному форумі в Давосі у січні 2020 року, Cargill інвестувала в Україну понад $500 млн.