Експортувати зерно з України через країни Балтії та Хорватію вкрай невигідно — учасник ринку

Логістика українського зерна до Хорватії та Італії буде коштувати $120-150 за тонну. Це дуже дорого для українських аграріїв. До польських та німецьких портів логістика дешевша.

Про це розповіла менеджерка з трейдингу та логістики зернових і олійних культур компанії Agromino Анастасія Шепелева в інтервю Latifundist.com.

Вона також зазначила, що окрім вартості логістики є ще багато інших нюансів. Передусім це широка та вузька колії в Україні і ЄС, а також дефіцит вагонів-зерновозів в Європі.

«Їх майже неможливо спіймати на споті, бо більшість законтрактовані на довгі періоди. Якщо ви все ж знайшли вагони, вас чекає багато інших бар’єрів. Це планове закриття колій на переходах між кордонами, умовно між австрійською та італійською залізницями. Це може затягнутися на дні або тижні. А тепер уявіть, що умовно в Хорватії ви вантажите панамакс. Скільки вам потрібно потягів для його завантаження? Орієнтовно 33-35. А якщо в Італію, то біля 40»,— розповідає Анастасія Шепелева. 

За її словами, все це перевантаження може розтягнутися на 5-6 місяців.

«Як показує практика, у вас один состав вагонів буде обертатися один-максимум два рази на місяць. Нехай у вас буде три потяги, всі вони зроблять десь шість маршрутів за місяць. В одному потязі біля 1500-1800 т зерна. І тепер порахуйте, скільки їх треба, щоб завантажити 60-тисячний панамакс»,— зазначає менеджерка.

Окрім цього є існують також і проблеми з інфраструктурою в портах. В європейських портах немає таких великих силосів, до яких звикли в тій же Одесі. Там є силоси, вони непогані, але це не порівнювані обсяги.