Україна працює над впровадженням реєстру біометану — Держенергоефективності

Держенергоефективності разом з DENA, Мінцифрою та Оператором ГТС, працює над впровадженням повноцінного реєстру біометану на основі програмного забезпечення німецьких партнерів.

Про це розповіла голова Держенергоефективності Ганна Замазєєва на зустрічі із радником Представництва ЄС в Україні з питань енергетики Торстеном Воллертом та торговим консулом Анне Берціо, повідомляє пресслужба Держенергоефективності.

«Україна прагне стати повноцінним гравцем на ринку біометану в ЄС і на підтвердження цьому у ВРУ вже зареєстровано законопроєкт № 9456, спрямований на внесення змін до Митного кодексу України щодо митного оформлення біометану»,— повідомила Ганна Замазєєва.

Голова Агентства домовилася із європейськими колегами тісно працювати, щоб врегулювати питання визнання українських гарантій походження біометану в ЄС та сприяння його експорту.

У свою чергу європейські партнери, які ініціювали зустріч, зазначили, що важливо чітко структурувати шляхи співпраці.Сторони сфокусувалися на таких напрямках як енергоефективність, збільшення використання відновлюваних газів та декарбонізація.