Україна разом з Єврокомісією розглядає будівництво невеликих зерносховищ за кордоном для перевалки українського зерна — Горбачьов

У якості альтернативних шляхів експорту українського зерна зараз досягнута домовленість з румунською та молдовською залізницею про 27% дисконту на перевезення вантажів через Молдову. Це дозволить Україні завантажити порт Рені, молдовський порт Джурджулешти та румунський Галац. 

Про це в інтервю Latifundist.com сказав президент УЗА Микола Горбачьов.

Однак, ща його словами, з цими шляхами є технічні проблеми.

«Наприклад, в Галаці старий елеватор, куди підходить розмір української колії, відмовився приймати наше зерно. Може це робити лише під митним контролем, але це буде важко розділяти. Тому з Єврокомісією розглядаємо побудову невеликих зерносховищ, які б дозволили навантажувати баржі, використовуючи весь потенціал, що отримали від дисконту»,— розповідає Микола Горбачьов. 

За його словами, у якості альтернативи він також бачить навантажувати на рейді з барж великі судна при виході з Сулінського каналу в румунських територіальних водах. Як це свого часу робилось на «банці Трутаєва» біля Очакова.

«Туди зможуть заходити хоч панамакси, хоч кейпсайзи. Ми пропонуємо відкрити дві рейдові перевалки в румунських водах та дві в українських. Там глибини — 22-24 метри», — зазначає президент УЗА.