В Одеській області реалізують два масштабних логістичних проєкта для покращення експорту агропродукції

Україна зазнала проблем із експортом української агропромислової продукції внаслідок російської агресії. Для вирішення цього питання почали розробляти альтернативні маршрути транспортування вантажу до країн ЄС та інших ринків через Європу. Зокрема Агенція регіонального розвитку Одеської області пропонує два масштабні проєкти.

Про це повідомляє пресслужба Агенції.

Перший проєкт — побудова мостового переходу через річку Дунай: Орлівка, Україна — Ісакча, Румунія. Це дозволить інтегрувати українські шляхи до транс'європейської транспортної мережі, пришвидшити розвиток територій та посилити міжнародне економічне співробітництво з сусідніми країнами.

Другий проєкт — будівництво залізничної ділянки Ізмаїл — Рені, що забезпечить збільшення навантаження на МТП Рені, зниження витрат перевізників на транспортування вантажів та посилить конкурентоспроможність виробників на європейському ринку.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області та Агенція регіонального розвитку Одеської області підписали меморандум про співробітництво, щоб разом сприяти розбудові інфраструктури для економічного зростання регіону.