Фонд з Данії інвестує майже 27 млн євро в збільшення потужностей філії Бессарабська компанії НІБУЛОН

«НІБУЛОН» отримає фінансування від Експортно-інвестиційного фонду Данії (EIFO), яке компанія спрямує на збільшення потужностей філії «Бессарабська» в м. Ізмаїл.

Про це повідомляє пресслужба «НІБУЛОНу».

ЕIFO інвестує майже 27 млн євро в побудову повноцінного елеватора, розрахованого на одночасне зберігання 118,5 тисяч тонн зернових, та високотехнологічного сучасного млина потужністю 750 тонн на день.

Це дозволить «НІБУЛОНу» наростити пропускну експортну спроможність філії до 300 тис. тонн на місяць, постачати борошно як на внутрішній ринок, так на зовнішній.

Фінансування здійснюється в межах соціальної програми датського інвестиційного фонду, створеного для України. Про запуск програми було оголошено у травні під час Українського інвестиційного форуму в Копенгагені. Програма фінансуватиме проєкти із залученням найкращих датських технологій та інноваційних рішень і буде доступною як для державного, так і приватного секторів.

«Ми надзвичайно вражені швидкістю прийняття рішень та підтримкою з боку Данії у ці непрості для української економіки часи. Нам справді необхідно все більше таких позитивних сигналів, щоб інші могли їх наслідувати. Тільки в такий спосіб ми зможемо якомога швидше відбудувати Україну»,– зазначила фінансова директорка компанії «НІБУЛОН» Ольга Бабаніна.

Урядовці Королівства Данія переконані, що не потрібно чекати закінчення війни. Саме тому вони прагнуть залучати датський бізнес на ранніх стадіях відновлення української держави.