Агрохолдинг ІМК модернізує зерносушарки в рамках проєкту Smart Green Strategy

Агрохолдинг ІМК за наступні 10 років планує інвестувати близько $233 млн у реалізацію Smart Green Strategy. Серед іншого стратегія передбачає переведення зерносушарок на біопаливо.

Про це повідомляє видання Open4business.

Зазначається, що у вівторок на Варшавській фондовій біржі представники ГК повідомили, що стратегія спрямована, зокрема, на підвищення операційної ефективності, зниження споживання викопного палива, скорочення викидів парникових газів та інвестування в купівлю сільськогосподарських земель в Україні.

В рамках стратегії планується замінити зерносушарки на більш продуктивні та перевести частину з них на біопаливо для зниження споживання природного газу.

Також уже цього року в агрохолдингу збираються купити 75 нових зерновозів.

«...Це знизить споживання дизельного палива і викиди вихлопних газів, а також дасть змогу компанії перевозити врожай для подальшого експорту», — зазначили в повідомленні.

Кошти на реалізацію стратегії надходитимуть із власних джерел і з позик. Їх спрямують на підвищення операційної ефективності завдяки впровадженню нових технологій та сталого екологічного розвитку.

«Наша стратегія враховує напрямок інтеграції України з ЄС і пов’язану з цим необхідність скорочення викидів газу та скорочення споживання викопного палива. Наша програма довгострокова, але окремі її елементи ми реалізуємо вже цього року», — повідомив президент агрохолдингу Алекс Ліссіца.