УЗА запропонувала ЄС три кроки для покращення логістики українського зерна

В Брюселі на зустрічі, присвяченій розширенню  можливостей транспортування українського зерна альтернативними шляхами, президент УЗА Микола Горбачьов представив пропозиції, які могли б покращити стан справ із перевезенням українського збіжжя.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби УЗА.

За думкою УЗА, потрібно дотувати європейських залізничних перевізників для транспортування українського зерна Європою до кінцевих споживачів.

Це дозволить з одного боку здешевити логістику і забезпечить меншу вартість українського зерна для європейських споживачів, зокрема зробить її привабливішою для країн Західної Європи, яка традиційно закуповує великі обсяги українського зерна.  Водночас, це дозволить експортерам запропонувати вищу ціну продажу для українських виробників за рахунок здешевлення логістики.

Другий крок, уніфікація та стандартизація залізничних перевезень між країнами ЄС, як і розширення пропускної спроможності залізничних переходів. 

І треій кроком є визначення в румунських територіальних водах рейдової перевалки для українських барж із зерном із українських портів Дунаю, де зерно може перевантажуватись на великі судна типу Panamax.

Це вдвічі збільшить відвантаження зерна з Дунайських портів. Нагадаємо, що в травні 2023 року порти Дунаю відвантажили на експорт майже 2 млн т зернових та олійних.

Іншими словами, це дозволить значно наростити експорт зерна з України незалежно від функціонування «зернового коридору» в рамках Чорноморської Зернової Ініціативи, де росія постійно чинить перешкоди і блокує рух суден до українських портів. Україна має подібний досвід перевантаження на cудна Panamax в районі Очакова і є відповідні судна, які можуть проводити такі операції.