На залізничній станції Рені прогнозують різке збільшення вантажопотоку

Станція Рені очікує збільшення вантажопотоку від активної експлуатації відновленої молдовсько-української залізничної гілки Бесарабська — Березине, яка фактично почала працювати наприкінці березня поточного року.

Про це повідомляє Юг.Today.

За словами начальника залізничної станції Рені Дмитра Овсяніка, багато років власники вантажу не хотіли працювати з портом Рені, тому що вони були змушені платити за залізничний транзит територією Молдови. Тепер гілка Бесарабська — Березине скорочує молдавський транзит до мінімуму.

«Цей маршрут стає вигіднішим для українських вантажовласників: доставка вантажів майже повністю здійснюється територією України. Зрозуміло, що наші клієнти не можуть швидко переорієнтуватися на нову схему логістики — потрібен час для переоформлення договорів та інших документів. Але щойно всі формальності будуть улагоджені, ми побачимо серйозне зростання вантажопотоку через нашу станцію в Ренійський порт. Вже зараз я бачу, як підвищується інтерес клієнтів до можливості доставки вантажів гілкою Бесарабська — Березине. Сюди вже заходять нові транспортні компанії. Думаю, що через два-три місяці ми з вами будемо обговорювати вже не перспективи збільшення вантажопотоків на ренійському напрямку, а обсяги та динаміку цього вантажообігу»,— говорить Дмитро Овсянік.