Квотування суднозаходів відповідно до потужності терміналів не працює — НІБУЛОН

Механізм розподілення кількості суден між терміналами відповідно до потужності вантажообробки провалився через погану роботу комісії СКЦ.

Про це розповів директор з логістики «НІБУЛОНу» Сергій Калкутін.

Він зазначив, що раз на тиждень проводилася нарада за участю АМПУ та портових операторів, під час якої формувалася черговість заходу суден до того чи іншого причалу. Потім список передавався до центрального апарату АМПУ, а вже звідти на JCC на Босфор.

За словами Сергія Калкутіна, країна-агресор блокувала і зривала цей процес, черга фактично постійно зміщувалася в часі. Через це виконання плану замість 2 тижнів затягувалося на 3-4. 

«Протягом декількох місяців ми спостерігали роботу системи відповідно до цього підходу. Дійшли висновку, що в той час, як одні термінали змогли більш ефективно формувати чергу до себе, зменшуючи простій суден на їхню адресу, інші відкривали лайнап і формували живу чергу, яка інколи сягала 10–12 суден», — зазначив директор з логістики.

Він пропонує бронювати час під завантаження конкретних суден.

«Я певен, більш дієвим був би механізм, якби ми як експортер зі свого боку гарантували подачу судна в чіткий період, а термінал резервував під нас «вікно». Це дало б змогу зменшити час простою суден, але вимагало б більш чіткого планування від усіх сторін», — каже Сергій Калкутін.