Зеленський назвав неприйнятними обмеження експорту зерна в країни ЄС

Президент України Володимир Зеленський розкритикував «протекціоністські заходи» сусідніх країн, які обмежують імпорт українського зерна та назвав їх «абсолютно неприйнятними».

Про це Зеленський сказав на спільній пресконференції з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн 9 травня, повідомляє CNN.

«На жаль, ми зіткнулися з проблемами там, де повинні були б й надалі бачити сильні ознаки солідарності, пропорційні загрозам, які існують сьогодні — це жорсткі і навіть брутальні, як на воєнний час, протекціоністські заходи з боку наших сусідів. Будь-які обмеження нашого експорту зараз є абсолютно неприйнятними, тому що вони не зміцнюють усіх нас у Європі, натомість вони зміцнюють можливості агресора», — зазначив Володимир Зеленський.

Фон дер Ляєн назвала цю тему «складною ситуацією» та пообіцяла створити спільну «координаційну платформу», щоб експорт зерна «знову повноцінно функціонував».

«Безпосереднім пріоритетом зараз є те, щоб транзит зерна проходив безперебійно та з мінімальними витратами за межі України до Європейського Союзу», — сказала президентка Єврокомісії.