В Укртрансбезпеці пояснили умови реєстрації в єЧерзі Ягодин – Дорогуськ

Перевізникам, які везуть товари з 1-24 групи УКТ ЗЕД потрібно реєструватись в окрему чергу. Польська сторона повертає до України всі автомобілі, які везуть товари з 1-24 групи УКТ ЗЕД. Всі вони залишаються на пункті пропуску «Ягодин — Дорогуськ» очікувати перетину кордону. Наразі накопичилось значно більше вантажівок, ніж передбачено проєктом при будівництві МАПП. Подальше скупчення таких вантажівок на пункті пропуску призведе до зупинки руху через кордон для всіх перевізників.

Про це повідомляє пресслужба Укртрансбезпеки.

«Щоб запобігти блокуванню пункту пропуску, в Системі єЧерги було створено окрему чергу «Ягодин — Дорогуськ. Тимчасова черга»,— говориться в повідомлені.

Всім перевізникам, які вже зареєстровані в загальній черзі з товарами з 1-24 групи УКТ ЗЕД, які не підлягають ветеринарному контролю необхідно:

  • скасувати запис в загальній черзі;
  • зареєструватись в чергу «Ягодин — Дорогуськ. Тимчасова черга» в застосунку єЧерга або на сайті echerha.gov.ua.

«Порядок вантажівок в черзі буде збережено відповідно до порядку запису, який був у загальній черзі. Всім перевізникам, які надалі планують свої рейси з товарами з 1-24 групи УКТ ЗЕД, які не підлягають ветеринарному контролю на польській стороні кордону потрібно записуватись в «Ягодин – Дорогуськ. Тимчасова черга»,— наголошують в  Укртрансбезпеці.

Вантажівки з «Ягодин — Дорогуськ. Тимчасова черга» будуть рухатись разом з вантажівками, що стоять в черзі на ветеринарний контроль в пропорції 1:1.

До черги на ветеринарний контроль продовжують реєструватись перевізники, які везуть товари, що підлягають ветеринарному контролю.

Створення окремої черги для перевізників з товаром 1-24 групи УКТ ЗЕД, що не підлягають ветеринарному контролю,— тимчасове рішення, ухвалене щоб запобігти повному блокуванню перетину кордону.

На початку наступного тижня очікується проведення перемовин між Україною та Республікою Польща стосовно зміни умов перетину кордону для перевізників української аграрної продукції. Мета – спрощення умов для перевізників та ліквідація черг.

За результатами переговорів буде ухвалено рішення про те, в якій черзі надалі будуть рухатись перевізники з «Ягодин — Дорогуськ. Тимчасова черга». Про це рішення негайно будуть проінформовані всі учасники ринку.