Словаччина заборонила переробку та продаж вже імпортованого українського зерна

Департамент сільського господарства Словаччини запроваджує сувору заборону на переробку і випуск на ринок українського зерна, що вже зберігається в країні, і борошна з нього. Такі заходи були прийняті на підставі незадовільних результатів аналізу щодо надлишкогового вмісту пестицидів в 1500 тонн пшениці з України, яку вилучили на млині в Коларовому.

Про це повідомляється на сайті Міністерства сільського господарства Словаччини.

За інформацією словацього Мінсільгоспу, у контрольній пробі було підтверджено наявність пестициду, який не дозволений в ЄС та негативно впливає на здоров'я людини. Тому міністерство спільно з підвідомчими організаціями забезпечить збирання проб всього зерна та борошна з України, які вже зберігаються у Словаччині.

Також Мінсільгосп Словаччини через систему швидкого сповіщення проінформує всі країни ЄС щодо партії, яка не відповідає санітарним нормам Євросоюзу.

«Міністр Самуель Влчан поінформує посла України Мирослава Кастрана, а також міністрів сільського господарства країн V4, Румунії та Болгарії про ситуацію на завтрашній (14 квітня — прим. ред.) спільній зустрічі, яка буде присвячена захисту ринків від імпорту дешевих товарів з України», — йдеться у повідомленні.

Зараз же Мінсільгосп Словаччини не рекомендує імпортувати українське зерно та продукти з нього.

Нагадаємо, в Польщі почнуть масштабне розслідування через шахрайство з імпортом українського зерна.