Роботу Зернового коридору 11 квітня було призупинено

Вчора, 11 квітня, роботу Зернового коридору було призупинено. Через саботаж із боку представників РФ в СКЦ інспекцій суден не проводилося.

Про це інформує Інтерфакс-Україна.

Повідомляється, що останні чотири інспекції відбулися 10 квітня на суднах, які вийшли з портів Одеса та Чорноморськ у період 31 березня-1 квітня.

«У переліку суден, які не пройшли інспекцію, на сайті СКЦ зазначено 31 судно з датами відправки з 1 квітня до 11 квітня, зокрема два з них вийшли з українських портів 1 квітня, а ще три — напередодні», — йдеться у повідомленні.

У коментарі виданню The Guardian заступник голови Мінвідновлення України Юрій Васьков підтвердив, що 11 квітня інспекції не проводили. За його словами, українська сторона передала назви трьох зерновозів, проте представники російської сторони в СКЦ викреслили назви й дали інші судна. У результаті жодному судну не дозволили продовжити рух.

«Сьогодні ми маємо критичну ситуацію. Росіяни порушили умови Чорноморської зернової ініціативи. Вони вирішили в односторонньому порядку змінити плани українських портів. Це неприйнятно», — наголосив Юрій Васьков.

Нагадаємо, 6 квітня роботу Зернового коридору також було блоковано, але потім її вдалося відновити.