В Канаді створять 3D-моделі двох 100-річних дерев'яних елеваторів

Сторічний елеватор у місті Нантон, штат Альта, Канада
Сторічний елеватор у місті Нантон, штат Альта, Канада
Джерело фото: Elevatorist.com

В канадській провінції Альберта вирішили з використанням найновіших технологій 3D-моделювання зберегти у цифровому форматі два старих дерев'яних елеватора, яким виповнюється 100 років. Елеватори знаходяться у невеличкому місті Нантон, штат Альта.

Про це повідомляє СВС.

Зазначається, що зараз в Альберті залишилося вього 120 таких елеваторів, коли в 50-роках минулого сторіччя їх було більше 5000. За рік зникає назавжди від 10 до 15 історичних зерносховищ.

Проєкт в Нантоні реалізується за участю Університету Калгарі, SAIT та Летбриджського коледжу. Для 3D-моделювання студенти з SAIT використовують сучасні картографічні пристрої та програмне забезпечення для моделювання зерносховищ. Потім студенти в Летбріджі будуть використовувати дані для створення простору віртуальної реальності.

Студент за допомогою картографічного обладнання створює точну цифрову копію внутрішнього обладнання елеватора

Президент канадського центру дослідження зернових елеваторів Лео Візер говорить, що 3D-сканування назавжди збереже ці два 100-річних сховища у цифровому всесвіті. І якщо щось трапиться, у них все ще будуть цифрові записи того, як елеватори були збудовані та облаштовані.