Польща хоче обмежити імпорт українського зерна

Польща планує запровадити правила для обмеження напливу українського зерна, щоби імпорт не дестабілізував ситуацію на її ринку.
 
Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, пише Кореспондент.net з посиланням на Wprost.
«Ми готові допомогти — взяти це зерно та експортувати до Африки. Але ми не згодні, щоб це зерно потрапило на наш ринок і дестабілізувало його. Я розпорядився запровадити правила, які обмежать вплив українського зерна на Польщу»,— сказав Моравецький.
Повідомляється, що Польща вже надіслала листа до Єврокомісії для ухвалення «радикальних рішень», але Варшава готова йти на конфлікт щодо обмеження українського експорту.
 «Криза є такою потужною, що на сьогоднішній день ми заразом розглядаємо ті інструменти, на застосування яких ми не маємо згоди від Єврокомісії. Я говорю це відверто. За кращого з варіантів на нас чекає віддалене у часі покарання»,— додав польський прем'єр.
Польща вже почала використовувати різні важелі (зокрема, з митами й квотами), щоб обмежити вплив українського зерна на свій ринок. Уряд країни також готується запровадити субсидії для фермерів на перевезення пшениці та кукурудзи до портів Балтії.