Транспортні системи Європи не мають технічних можливостей стати альтернативними шляхами зернового експорту з України — Ткачов

Українська залізниця може може перевезти за місяць через прикордонні переходи з ЄС 3,5-4 млн тонн зерна на місяць. Але європейські транспортні системи мають ряд проблем, які не дають прийняти таку кількість зерна.

Про це на дискусії, яку організували Південноукраїнський офіс Європейської Бізнес Асоціації у партнерстві з Interlegal, розповів заступник директора Департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов.

За його словами, залізниці Європи не мають достатньо вагонів-зерновозів.

«На всю Європу лише 10 тис. вагонів-зерновозів. В Україні їх 25 тисяч. В Європі недостатньо рухомого склада, тобто локомотивів. У них також невелика пропускна здатність дільниць, які межують з Україною»,— говорить Валерій Ткачов.

Але головна проблема, за його словами, в тому, що в Європі недостатньо портових потужностей, щоб поглинути і перевантажити 65 млн т зернових з України.

«Сьогодні всі порти Польщі за рік обробляють 8,2 млн т зерна. Це їхня річна потужність і вона зайнята європейським зерном. Констанца обробляє за рік – 25-27 млн т. Тобто сумарно найближчі порти можуть перевалити лише 30-33 млн т нашого зерна, вони не покривають навіть половини»,— підкреслив керівник.