У воєнний рік тваринники стали активніше розвивати власне виробництво кобмбікормів

Попри війну, аграрії продовжують будуватися. В компанії «Сій Добро» відзначили тенденцію у тваринницькій галузі — господарства розширюють виробництво власних комбікормів та будують елеватори для запасів зерна.

Про це у блозі на Latifundist.com розповів керівник проєктів компанії «Сій Добро» Антон Водяник.

«Яку тенденцію ми помітили? Господарства-тваринники, які мали вже своє виробництво комбікорму, але невеликої потужності, наприклад 2 т/год, почали розширюватись і підвищувати продуктивність своїх установок. Так один із клієнтів підвищив продуктивність з 5 т/год до 7 т/год», — повідомив Антон Водяник.

В іншому господарстві додали лінії виготовлення преміксів та системи грануляції. Крім того, власник збудував там елеватор. Всі ці кроки були йому необхідні, щоб максимально не залежати від зовнішніх чинників.

Також в компанії відзначили тенеденцію до створення незалежних господарств і виробництв: від власних елеваторних потужностей до виробництва альтернативної енергетики.

«Так, це чималі інвестиції та й часу на реалізацію необхідно від року. Але побудувавши своє джерело альтернативної енергетики, господарство стає зовсім незалежним від зовнішніх чинників», — зазначив Антон Водяник.