23 лютого 2023, 09:00, Україна

НІБУЛОН хоче зайнятися розмінуванням та вивести свій флот з Миколаїва

Компанія «НІБУЛОН» в 2023 році розвиватиме новий нетиповий для агровиробника напрям діяльності — розмінування. Крім того, агрохолдинг хоче вивести свій флот з Миколаєва та відстоює введення спеціального залізничного тарифу для перевезень до портів Дунаю.

Про це повідомив аступник генерального директора компанії по взаємодії з органами влади та з правових питань «НІБУЛОН» Михайло Різак, проінформувала пресслужба агрохолдінгу.

«Розглядаючи необхідність створення внутрішньої експертизи щодо розмінування на тлі того, що 25,5 тис. га земельного банку «НІБУЛОНа» заміновано, компанія зрозуміла, що може стати у пригоді ринку в цілому — пропонувати відповідні послуги аграріям та державі», — йдеться у повідомленні.

Зараз «НІБУЛОН» проводить консультації на предмет отримання статусу оператора розмінування та залучає інвестиції на закупівлю відповідного обладнання.

Крім того, разом з міжнародною спільнотою «НІБУЛОН» хоче домогтися виведення флота з Миколаївського порту, щоб заблоковані активи почали працювати на благо економіки України та світового продовольчого ринку.

В агрохолдінгу також вважають, що на перевезення до стратегічних для національної безпеки України портів Дунаю потрібен спеціальний залізнични тариф. Компанія виступає на забезпечення конкурентоздатності цих портів із портами Одеси, щоб запобігти перетворенню дунайських портів на пам’ятки архітектури в мирний час.

Також компанія посилює співпрацю з міжнародними партнерами, аби створити так званий «фінансовий коридор», який би дозволив залучати фінансування безпосередньо в агробізнес.

Нагадаємо, компанія «НІБУЛОН» змінила організаційну структуру управління. Основним органом з прийняття стратегічних рішень стала рада директорів.