Судна з осадкою 6,5 метра відтепер можуть проходити гирлом Бистре на Дунаї

Прохідна осадка суден на ділянці від 0-го кілометра гирла Бистре річки Дунай до 77-го кілометра Кілійського гирла тепер становить 6,5 метра, а від 77-го кілометра до 116-го кілометра Кілійського гирла — 7 метрів.

Таке розпорядження видав портом «Ізмаїл» 16 лютого, повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Збільшення осадки суден для проходу гирлом Бистре до вказаного рівня стало можливим завдяки ліквідації наслідків заносимості, вилученню наносів з ґрунту, усуненню перекатів та відновленню паспортних характеристик в межах акваторій морських портів України.

На початку повномасштабного вторгнення максимальна осадка становила тільки 3,9 метра.

«Збільшити допустиму осадку суден нам вдалось вперше за часів незалежної України. Завдяки цьому ми зможемо забезпечити більш ефективне та безпечне судноплавство між Чорним морем та річкою Дунай, а також збільшити вантажопотік через Дунайські порти»,— прокоментував віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Експлуатаційні роботи на українській частині Дунаю реалізуються в співпраці з Єврокомісією, Румунією та Дунайською комісією. Ця міжнародна урядова організація відповідає за забезпечення і розвиток вільного судноплавства на Дунаї для торговельних суден.

Взагалі, «Дунайський портовий кластер за останній рік суттєво розвинув експортну спроможність. Тільки з березня минулого року перевалка вантажів в портах «Ізмаїл», «Рені» та «Усть-Дунайськ» зросла в 3 рази. Загалом же, з них було експортовано понад 17 мільйонів тонн продукції, зокрема понад 11 мільйонів тонн продовольства.