Під час окупації Харківщини нам вдалося зберегти обладнання та продукцію на ОЕЗах — Кернел

На Вовчанському та Приколотнянському ОЕЗах агрохолдингу «Кернел» під час окупації Харківської області вдалося зберегти колективи, законсервувати та врятувати обладнання, зберегти продукцію.

Про це повідомляється на сайті «Кернел».

У вересні ЗСУ звільнили Харківщину, проте російська сторона продовжує жорстокі обстріли прикордонних районів. Внаслідок влучань більшість об’єктів на території підприємств зазнали пошкоджень.

«Модернізована котельня, яку на Вовчанському ОЕЗ планували запустити навесні 2022 року, пошкоджена уламками снарядів. Наслідки останнього прильоту по території Приколотнянського ОЕЗ — 85% вибитих вікон та 6 тонн утилізованого співробітниками скла. Долаючи наслідки ударів, команди заводів працюють і над вивезенням продукції — завантажують по 5-6 машин на добу, формують мінімальні партії, щоб максимально убезпечитися від ворожих атак»,— йдеться у матеріалі.

В «Кернел» заначають, що попри всі загрози, їм вдалося зберегти обладнання, сировину, готову продукцію та витратні матеріали. В компанії впевнені, разом з українським прапором на деокуповані території нарешті повернеться нормальне життя.

Нагадаємо, агрохолдинг «‎Кернел» придбав термінал з перевантаження соняшникової олії у порту Південний.