Кількість виходів суден зерновим коридором впала до антирекордного показника

У січні кількість кораблів з українською агропродукцією, що виходила «зерновим коридором» за добу, була мінімальною. Через штучне блокування роботи з боку російських інспекторів у середньому коридором виходило по 2-3 кораблі в день.

Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

У міністерстві зазначили, що впродовж січня кількість виходів суден з українських портів трималася на рівні 2,7 — це фактично вважалося одним із найнижчих показників за всі місяці існування «зернової ініціативи». 

«Однак за останні дні, станом на кінець січня, ситуація погіршується і добова кількість суден впала до 2,5. Це антирекордний показник», — йдеться в повідомленні.

По тоннажу відправок на одному судні січень показав найкращий результат за час роботи коридору — 37 тис. т. Але зазначається, що на загальну кількість відправок у січні це позитивно не вплинуло.

«Так, коридором за перший місяць нового року виїхало лише 2,4 млн тонн збіжжя, тоді як у вересні та жовтні це було понад 4 млн т. Пшениці у січні відправлено 540 тис. т, з них до Африки – 61 тис. т», — повідомили в Мінагрополітики.

Загалом в рамках зернової ініціативи Україна відправила 675 суден із вантажем в 18,4 млн т.