У молдовському порту Джурджулешти три доби гасили пожежу

Пожежа у порту виникла 20 січня
Пожежа у порту виникла 20 січня
Джерело фото: newsmaker.md

У Джурджулештському порту, що в Молдові, сталася ще одна пожежа у силосному корпусі елеватора, де зберігають соняшниковий шрот. Через три доби після займання пожежникам вдалося локалізувати пожежу.

Про це повідомляє Генінспекторат надзвичайних ситуацій Молдови.

Вранці 20 січня в порту спалахнув резервуар для зберігання шроту  об'ємом 1100 тонн. З вогнем боролися п'ять бригад рятувальників та пожежників. 

Пожежу вдалося локалізувати о 1.49 ранку 22 січня. Конструкцію силосного корпусу обвалили під контролем фахівців, тоді ж пожежникам вдалося дістатися до осередку займання та загасити відкрите полум'я. Над локалізацією та гасінням пожежі працювали 13 співробітників та 5 автомобілів швидкої допомоги.

Як повідомляє молдовське видання Newsmaker.md, у компанії Trans-Oil Moldova зазначили, що внаслідок пожежі ніхто не постраждав. Пошкоджень та ризику для інфраструктури порту немає. У компанії уточнили, що решта силосних корпусів також демонтується, та додали, що у силосах, які залишилися, знаходиться незначний обсяг шроту, але ризику займання або неконтрольованого обвалення немає.

Нагадаємо, 16 січня через обвал резервуару із соняшниковим шротом в порту Джурджулешти зайнялася пожежа.