БЕБ арештувало активи одного з найбільших логістичних центрів України

БЕБ арештувало активи одного з найбільших логістичних центрів України
БЕБ арештувало активи одного з найбільших логістичних центрів України
Джерело фото: esbu.gov.ua

Транспортний холдинг, який є одним із найбільших в Україні логістичних центрів, підозрюється в ухиленні від сплати податків у сумі понад 18,3 млн грн. Детективи Бюро економічної безпеки України також встановили, що його бенефіціарними власниками через кіпрську офшорну компанію є громадяни РФ.

За інформацією, яку оприлюднило БЕБ (Бюро економічної безпеки), у результаті санкціонованих обшуків адміністративних будівель підприємства, детективи БЕБ виявили та вилучили документи фінансово-господарської діяльності, що свідчать про правопорушення, а також документи, які підтверджують громадянство РФ засновників.

Видання «Порти України» зазначає, що хоч назву ТОВ і не повідомлено, мова може йти про одеське ТОВ «Євротерминал», санкція щодо якого була видана Шевченківським районним судом Києва. В ході досудового розслідування ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 27.10.2022 (справа N 761/22832/22) накладено арешт на майно ТОВ «Євротерминал» шляхом заборони відчуження, розпорядження та користування цим майном. Під арештом опинилися офісні приміщення, зімельні ділянки, нежитлові приміщення, в тому числі і накопичувальний майданчик. Крім того, арешт накладено на майнові комплекси та будівлі вантажного митного комплексу Сухого порту.

«У межах досудового розслідування, заарештовано корпоративні права зазначеного товариства. Також шляхом заборони відчуження, розпорядження та користування майном — 9 одиниць транспортних засобів та 13 об’єктів нерухомості (будівлі, земельні ділянки тощо), які зареєстровані за ним. Орієнтовна загальна вартість товарно матеріальних цінностей, на які накладено арешт, складає близько 700 млн грн», — повідомили в БЕБ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками порушення передбаченого ч. 3 ст. 28 КК України (правопорушення вчинене організованою групою) та ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків) здійснюють детективи Головного підрозділу детективів БЕБ за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.