Справу ексдиректора Охтирського КХП скерували до суду

20 грудня 2022 року НАБУ та САП скерували до суду справу за обвинуваченням в.о. директора ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів» Державного агентства резерву України в організації розтрати зерна на понад 3,2 млн грн.

Про це повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро України.

Оскільки місцеперебування посадовця не встановлене, його судитимуть заочно.

Слідство встановило, що у листопаді 2020 року обвинувачений організував незаконне і безплатне відвантаження соняшника з КХП Держрезерву іншим приватним структурам.

«І у такий спосіб здійснив розтрату понад 189 тонн насіння вартістю понад 3,2 млн грн. Збіжжя вивезли за межі філії, однак, детективи Національного бюро вжили невідкладних заходів аби запобігти його подальшому незаконному обігу, а згодом й повернули власнику», — зазначили в НАБУ.

Згодом трьом учасникам злочину — очільнику філії, керівнику виробничо-технічної лабораторії філії й керівнику елеватора — повідомили про підозру. В лютому 2022 року справу за їхнім обвинуваченням скерували до суду.

«Що ж до в.о. директора ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів», то йому про підозру повідомили в листопаді 2021 року в порядку ст. 135 КПК України, оскільки його місцезнаходження було невідоме. За рік розслідування завершили», — йдеться в повідомленні.

В НАБУ також зазначають, що розслідується ще низка епізодів зловживань на підприємствах, які входять до складу Держрезерву.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування щодо розкрадання зерна Держрезерву.