НАБУ завершило розслідування щодо розкрадання зерна Держрезерву

НАБУ та САП завершили спецрозслідування за підозрою в.о. директора ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів» Державного агентства резерву України в організації розтрати зерна на понад 3,2 млн грн.

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

«Слідство встановило, що у листопаді 2020 року підозрюваний організував незаконне і безоплатне відвантаження насіння соняшника, що перебувало на зберіганні в філії Держрезерву, іншим приватним структурам. Й у такий спосіб здійснив розтрату у понад 189 тон насіння вартістю понад 3,2 млн грн», — зазначили в НАБУ.

Зазначається, що соняшник вивезли за межі філії, однак детективи НАБУ вжили заходів, аби запобігти його подальшому незаконному обігу й повернули до держпідприємства.

Очільнику філії, керівнику виробничо-технічної лабораторії філії й керівника елеватора повідомили про підозру, а в лютому 2022 року справу за їхнім обвинуваченням скерували до суду. В.о. директора ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів» повідомили про підозру в листопаді 2021 року, оскільки його місцеперебування було невідоме. Наразі розслідування завершене й стосовно цього підозрюваного. 

«В роботі детективів НАБУ є ще низка епізодів зловживань на підприємствах, які входять до складу Держрезреву», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ексдиректорів державних КХП підозрюють у розкраданні 157 млн грн.