УЗА просить зберегти Мінагрополітики під час оптимізації органів виконавчої влади

Українська зернова асоціація звернулася до Президента України Володимира Зеленського та глави уряду Дениса Шмигаля з проханням зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України в процесі оптимізації центральних органів виконавчої влади.

Про це повідомила пресслужба УЗА.

В УЗА стурбовані анонсованою ЗМІ концепцією оптимізації Кабінету міністрів України в процесі якого знову планується об’єднати Міністерство аграрної політики та продовольства України з Міністерством економіки України.

«Україна вже проходила подібну процедуру створення єдиного міністерства, але вже за півтора року було прийняте правильне рішення про відновлення Міністерства аграрної політики. Адже аграрний сектор сьогодні є наріжним каменем для забезпечення економічного зростання, продовольчої безпеки країни, стабільності національної валюти, соціального захисту населення та розвитку сільських територій»,  — йдеться в повідомленні.

В Українській зерновій асоціації зазначають, що аграрна галузь забезпечує 20% робочих місць, 13% ВВП та понад 50% валютних надходжень країни від експорту, тому важливою є наявність окремого спеціалізованого органу державної влади загальнонаціонального рівня, який відповідатиме за визначення пріоритетних напрямків розвитку сільського господарства, формування аграрної політики, забезпечення збільшення аграрного виробництва та контролю якості і безпечності харчових продуктів тощо.

«На нашу думку, ліквідація Міністерства аграрної політики та продовольства України призведе до негативних наслідків як в агропродовольчому секторі, так і економіки держави в цілому, а також викличе стурбованість іноземних партнерів і поставить під загрозу налагодження експортних поставок українського продовольства в країни, що його потребують», — наголошують в УЗА.