В Україні запустили сайт електронних накладних е-ТТН

Міністерство інфраструктури запустило сайт з інформацією щодо впровадження електронної товарно-транспортної накладної в Україні. Е-ТТН стане обов'язковою після скасування воєнного стану.

Про це повідомила пресслужба Міністерства.

Сайт містить перелік Провайдерів, які доєдналася до системи, а також інструкції для користувача та провайдера щодо початку роботи з е-ТТН. Також на ресурсі зібрано усі нормативні акти, що регулюють питання перевезення вантажів автомобільним транспортом з використанням електронної форми ТТН.

«Нагадаємо, що використання е-ТТН стане обов’язковим для всіх автомобільних вантажних перевезень територією України одразу після нашої перемоги та скасування воєнного стану», — зазначили в повідомленні.

Сайт е-ТТН доступний за адресою https://e-ttn.miu.gov.ua/.

Нагадаємо, з 1 серпня 2022 року е-ТТН мала стати обов'язковою для всіх транспортних перевезень в Україні, але через повномасштабне вторгнення проєкт тимчасово призупинили. Проте у вересні 2022 року команда Міністерства інфраструктури України та партнери проєкту повернулися до роботи щодо розробки та впровадження цифрових ініціатив.