Використання генераторів вдвічі здорожчує сушіння зерна — елеваторист

Використання дизельного генератора для роботи елеватора — зерносушарки та транспортного обладнання — коштує вдвічі дорожче. Для роботи сушарки з транспортним обладнанням необхідно 200 кВт на годину. Генератор за такої потужності витрачає 40 літрів дизпального.

Про це розповів директор підприємства «Кернел» «Придніпровський край» Михайло Петров під час онлайн-зустрічі організованою освітньою платформою «Культиварій‎», пише Latifundist.com.

«З електромережі купуємо електроенергію за ціною на рівні 4,8 грн за кіловат. ‎Електроенергія від дизельного генератора коштує приблизно у 2 рази дорожче», — розповідає Михайло Петров.

Проте попри витрати на енергію, залишати кукурудзу в полі не зиму ще більш невигідно. 

«Навіть не зважаючи на перевитрати на паливо під час збирання кукурудзи у холодний сезон, втрати врожаю під час зимівлі кукурудзи в полі можуть сягати до 50%», — зазначено в матеріалі.

Михайло Петров додав, що в полях у «‎Кернел» знаходиться 20 тис. га кукурудзи. За підрахунками експерта, при урожайності 10 т/га, у полях знаходиться 200 тис. т зерна або збіжжя на суму $50 млн.

Повне відео: https://www.cultivariy.com/

Нагадаємо, елеваторист розповів, що через відключення електрики температура в силосі піднялась до 46 °C.