В ЄС погодили виділення 1 млрд євро на розвиток шляхів солідарності з Україною

Європейська Комісія та ЄБРР погодили фінансовий пакет в обсязі 1 мільярда євро для розвитку «шляхів солідарності». Ресурси використають для реалізації транскордонних проєктів та для усунення «вузьких місць» під час експорту продукції через західні кордони.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Єврокомісія вже працює з ЄБРР із визначення ключових інфраструктурних проєктів, які будуть фінансуватися. Так, серед іншого планується модернізація північно-південних залізничних маршрутів між Україною та Молдовою. що спростить перевезення українського експорту територією Молдови до Дунайських портів.

«Серед інших проектів — обладнання для нічного судноплавства на Дунаї (каналом Суліна), вдосконалення прикордонних переходів між Польщею, Румунією, Молдовою й Україною, мобільне обладнання для нічна навігація, мобільне обладнання для перевалки вантажів, обладнання місць паркування для вантажівок, вдосконалення залізничних шляхів до портів Румунії тощо», — йдеться у матеріалі.

Як зазначила єврокомісар з питань транспорту Адіна Валеан, «коридори солідарності» працюють вже 7 місяців. За цей час за їх допомогою перевезли більше 17 млн т зерна.