Зерно у Азію доставляють на суднах для перевезення залізної руди

Світові компанії-трейдери користуються суднами Baby Capes, які створені для перевезення залізної руди, щоб доставляти зерно до країн Азії. Китайська COFCO International Ltd. і американські Archer-Daniels-Midland Co. і Cargill забронювали близько чотирьох Baby Cape для доставки зерна в Азію з Південної Америки наступного року.

Про це повідомляє Bloomberg.

Baby Capes — це найменше з суден типу Capesize, здатне перевозити близько 100 тис. т вантажу. Балкерні судна Panamax, які зазвичай перевозять зерно, вміщують близько 60 тис. т.

Очищення Baby Capes під перевезення зерна може коштувати $ 7-8 тис.

«Згідно з даними Arrow Shipbroking Group, за перші 10 місяців цього року було дешевше найняти судно Capesize, ніж Panamax, у середньому на $5200 на день, що є найбільшим показником за цей період з 1999 року», — зазначається в матеріалі.

У COFCO International розповіли, що нещодавно забронювали судна Baby Cape для транспортування соєвого шроту з Бразилії до Південно-Східної Азії наступного року.

«Все зводиться до простої економії на масштабі: чим більше ми завантажуємо, тим дешевшою буде вартість фрахту для наших клієнтів, і тим менший вуглецевий слід», — сказав глобальний керівник відділу вантажних перевезень COFCO International Алессіо Ла Роса.

Представник Cargill заявив, що компанія регулярно використовує Baby Cape для перевезення зерна, і очікується, що в майбутньому таких суден буде більше.