У Туреччині 96 суден очікує проходження Зерновим коридором

У Босфорі черга суден, які очікують на проходження Зерновим коридором зараз сягнула 96, та продовжить зростати, якщо не збільшити кількість добових інспекцій. Навіть започаткування електронної черги не вирішує проблем інспекцій в Туреччині, вона лише допомогла оптимізувати та зробити більш прозорим їх проходження.

За даними АМПУ, через саботування інспекцій російською стороною, завантаженість українських портів складає зараз меньше ніж 50% і, як результат, країни світу у листопаді недоотримали 3 млн тонн агропродукції.

«Які б ефективні інструменти планування ми не впроваджували, в роботі Зернового коридору є деструктивна позиція рф. Саме через неї при проходженні контролю у Босфорі, замість необхідних 24-30 суден на добу (в рівних долях на вхід і на вихід), реально здійснюється інспекція в середньому, лише 3,5 суден на вхід і 3 — на вихід. Ми вже бачили минулого місяця чергу у Босфорі з понад 150 суден, які простоювали там більш ніж 30 діб»,— прокоментував керівник АМПУ Олексій Востріков.

Він додав, що минулого місяця вже бачили чергу у Босфорі з понад 150 суден, які простоювали там більш ніж 30 діб. Тоді вирішували цю проблему спільно з ООН та Туреччиною. Сьогодні така тенденція повторюється.

Олексій Востріков зазначив, що ситуація з блокуванням РФ роботи Зернового коридору обговорюється на щоденних галузевих нарадах і щотижневих нарадах з учасниками агроринку.