Одеський припортовий завод почав відвантажувати зерно на судна

Виробничі потужності Одеського припортового заводу (ОПЗ) перепрофілювали для відвантаження зернових з заводу на морський транспорт для відправлення на експорт. ОПЗ вже долучився до Зернової угоди та почав відвантажувати зерно на судна.

«Перші тисячі тонн вже завантажено у трюми судна. Загальна кількість зернових, що буде відправлено цим рейсом, складатиме майже 23000 тонн. Це буде першою відправкою продукції, завантаженої на морський транспорт з Одеського припортового заводу з початку бойових дій на території України»,— повідомила компанія у Facebook.

Це буде першою відправкою продукції, завантаженої на морський транспорт з Одеського припортового заводу з початку бойових дій на території України.

Перед тим, як долучитися до Зерновї угоди, на ОПЗ провели необхідні підготовчі процедури, розробили діючі схеми з реалізації цього проєкту та отримали позитивне рішення з експертизи від контролюючих органів, що дає дозвіл на використання потужностей перевантажувального комплексу заводу для відвантаження зерна.