США виділили $20 млн на закупки українського зерна

На підтримку української зернової ініціативи Grain from Ukraine США віділили $20 млн від USAID. Про виділені кошти повідомила американська амбасадорка Бріджит Брінк у Twitter.

«Поки Росія використовує продовольство як зброю, президент Володимир Зеленський та Україна вживають заходів, щоб зменшити продовольчу небезпеку, спричинену війною Росії. $20 млн підтримки США від USAID через Всесвітню продовольчу програму вже допомагають доправляти зерно з України тим, хто його найбільше потребує»,— написала вона.

Раніше про ініціативу Grain from Ukraine під час G-20 заявив президент України Володимир Зеленський. Країни-учасниці проєкту будуть напряму купувати українське зерно в українських виробників та відправляти його до країн, які опинилися на межі голоду.

У ініціативі Grain from Ukraine беруть участь державні структури, приватні компанії та неурядові організації. Метою ініціативи заявлено спасіння від голоду 5 млн людей. За програмою Grain from Ukraine Україна має направити до потерпаючих від голоду країн щонайменше 60 суден з продовольством до кінця весни 2023 року.

Нагадаємо, Кабмін України виділив Міністерству внутрішніх справ 900 млн грн для закупівлі та поставки до держав Африки та Азії зерна пшениці (не нижче 3 класу) та/або зерна кукурудзи обсягом до 64 тис. метричних тонн.