Зерно на перші два судна проєкту Grain from Ukraine закупила Україна

Зерно на перші два кораблі, які постачатимуть продукцію в рамках проєкту Grain from Ukraine, оплатила Україна на суму 450 млн грн. Одне судно вже вирушило в Ефіопію, друге має стати під завантаження в грудні.

Про це повідомив міністр агрополітики Микола Сольський, пише DW.

«Йдеться про 50 тис. т зерна, на закупівлю якого Україна витратила 420 мільйонів гривень з резервного фонду. А фрахт — це кошти, зокрема, Японії та Німеччини», — зазначив Сольський.

За словами міністра, кількість кораблів щомісяця буде збільшуватися залежно від потреб і логістичних можливостей, а також від того, наскільки українська енергетична інфраструктура буде нормально працювати. Зерно будуть закуповувати в українських аграріїв.

«Ми сподіваємося, що до кінця року будуть ще поставки, другий корабель вже зафрахтовано на грудень. Все залежить, наскільки ця ініціатива здобуде глобальну підтримку, бо звісно, ми в умовах війни самостійно не можемо за все це платити, тільки частково. Сподіваємося, що це буде кілька десятків кораблів, суттєва допомога, яку відчують країни Африки», — каже Сольський.