Ексдиректорів державних КХП підозрюють у розкраданні 157 млн грн

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили про підозру у розкраданнях на суму 157 млн грн трьом колишнім директорам державних хлібозаготівельних підприємств. До корупційних схем причетні ще 6 людей.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«Слідство встановило, що протягом 2011-2017 років керівники трьох державних хлібозаготівельних підприємств із залученням пов'язаних приватних компаній спільно організували схему створення штучної заборгованості держкомпаній. Засоби або права вимоги, що одержуються незаконним способом, направлялися через складний ланцюг перерахувань і переуступлень на підконтрольні їм компанії, у тому числі за кордоном», — зазначили в НАБУ.

Учасники схеми позбавили ДП торгової марки за безцінь при тому, що її вартість за результатами експертиз, становить 20 млн грн. 

За даними видання «Слово і справа», які вони мають із власних джерел у НАБУ та САП, йдеться про колишніх керівників держпідприємств «Хлібна база №85», «Ніжинського комбінату хлібопродуктів» та «Новопокровського комбінату хлібопродуктів». Тоді ДП «Хлібна база №85» очолювала Людмила Шашкова, ДП «Ніжинський комбінат хлібопродуктів» — Дмитро Гостренко, а «Новопокровський КХП» — Андрій Яковенко.

Нагадаємо, НАБУ та САП завершили розслідування про розтрату зерна на суму понад 3,2 млн грн. Можливим учасникам правопорушення повідомили про підозру.