Спеціаліст пояснив, на що звертати увагу при виборі елеваторного обладнання

Самбірський елеватор
Джерело фото: Elevatorist.com

На вартість елеваторного обладнання впливає ряд моментів, зокрема технічні параметри, металомісткість, комплектація. Всі ці нюанси потрібно враховувати при порівнянні цін зокрема на вітчизняне і імпортне елеваторне обладнання.

На цьому акцентує увагу аграріїв комерційний директор KMZ IndustrieОлександр Небеський в матеріалі сайта Kurkul.com «Тарас Панахид: Як побудувати фермерський елеватор під час війни і зекономити 20% на обладнанні».

Олександр Небеський зазначає, деякі закордонні виробники можуть поставляти в Україну силоси, спроєктовані за різними методиками розрахунків. Основні два: північноамериканський ANSI/ASAE та європейський EN 1991-4: Eurocode 1.

«Якщо постачання силосів буде розраховане за Єврокодом, дійсно різниця у ціні між силосами КMZ Industries буде на рівні 20% або навіть більше, якщо ж за американським, то вартість буде близькою до нашої. Також виходить дешевше через нашу локалізацію, плечі доставки, технології виробництва та конструювання»,— розтлумачив він. 

Директор «Самбірського елеватора» Тарас Панихид, який під час війни розширяє елеватор, розповів, що на підприємстві присутнє обладнання німецької компанії Riela, польського Feerum, і українське.

«Але, збудувавши дві черги, ми побачили, що наше устаткування нічим не поступається закордонному та ще й на 18–20% дешевше. І ми зупинили свій вибір на КMZ Industries. Забігаючи наперед, скажу, що плануємо будівництво третьої черги, і на 99% ми впевнені, що оберемо повторно цю компанію», — поділився Тарас Панахид.  

Олександр Небеський пояснює, що обладнання КМZ Industries розраховане на промисловий режим роботи, має суттєвий запас надійності, крім того, щороку компанія розробляє та впроваджує нові продукти, які дозволяють вдало конкурувати з імпортними аналогами.

«Як один із прикладів можу навести «тихохідність» нашого транспортного обладнання в порівнянні з закордонними виробниками, що присутні на ринку. Саме низька швидкість переміщення зерна при роботі на наших транспортних елементах дає змогу замовникам зберігати якісні показники своєї продукції та вдало конкурувати на світовому ринку», — поділився керівник.

Втім, з війною вартість елеваторного обладнання помітно зросла.

«Це дуже болюче та актуальне зараз питання, що турбує нас та насамперед постійних замовників. Але ми наполегливо шукаємо шляхи зменшення його вартості, не змінюючи якість обладнання, бо для нас це неприпустимо», —  поділився комерційний директор.