Аграрії Львівщини почали закладати зерно на зберігання в полімерні рукава від ФАО

В рамках проєкту AGRI_Ukraine у Львівській області планують зберегти понад 100 тис. т зерна від 200 фермерів області. Перше зерно вже заклали на зберігання у рукави 2 листопада в Самбірському районі.

Про це повідомило видання Голос Сокальщини.

Зазначається, що у Львівській та сусідніх областях проблема зберігання врожаю є критичною, бо у більшості виробників зерна немає коштів на самостійну закупівлю засобів зберігання або будівництва складів. Однак область стала хабом не тільки для зберігання зерна, але і налагодження експортних шляхів. Через це зросло навантаження на наявні потужності для зберігання.

«Ми стикнулися з ситуацією, коли ланцюги експорту повністю переорієнтувались, експорт змістився в напрямку до ЄС і Львівщина це дуже відчула. Навантаження на наші потужності зберігання збільшилось вдвічі. Наявність такої можливості тимчасового зберігання зерна саме в цей сезон є дуже важливою», — наголосила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

Зазначається, що в межах першого етапу проєкту 47 агровиробників Львівщини отримають 613 полімерних рукавів.

Проєкт відбувається за сприяння Мінагрополітики та Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО). Заявки на отримання безплатних рукавів для тимчасового зберігання зерна аграрії подавали через платформу ДАР.