УЗ збільшить кількість прикордонних переходів

Ілюстративне фото
Джерело фото: Elevatorist.com

Наразі працює 13 вантажних прикордонних переходи з 5 сусідніми країнами. Але УЗ має плани по збільшеню кількості прикордонних переходів з нашими партнерами.

Про це в інтерв’ю Latifundist.com розповів заступник директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов.

«Ми вже завершуємо процедури по відкриттю додаткового переходу з Молдовою Березине-Басарабяска. На початку жовтня у нас відбулася зустріч із представниками молдовської сторони, де ми домовилися упродовж місяця-півтора організувати спільний контрольний пункт пропуску на молдовській стації Басарабяска. Фактично, зараз ми працюємо над зміною міждержавних угод, щоби відкрити вантажний рух через стик, який не працював з 1997 року»,— сказав Валерій Ткачов.

За його слловами, через 1-2 місяці УЗ готує відкриття додаткових вантажних переходів: Рава-Руська – Гребенне ( по колії 1435 мм), додаткові переходи — Старжава-Кросценко (Польща); Ділове-Валя-Вішеулуй (Румунія).

«З нашої сторони всі необхідні роботи вже проведені. Зараз працюємо над внесенням змін до відповідних міжнародних угод про відкриття вантажного руху та встановлення пунктів контролю. Це бюрократичний процес і не все так швидко відбувається, як хотілося би нам», — відзначив керівник.

Він також акцентував увагу, що наявні прикордонні переходи зараз задіяні не на повну потужність і закликав бізнес максимально використовувати всі наявні пункти пропуску та наявну пропускну способність стиків.

«На жаль, бізнес нерівномірно використовує наявні прикордонні переходи та концентрується тільки на окремих переходах. Шукайте інформацію, вивчайте і їдьте на якомога більшу кількість переходів. Зі свого боку УЗ планує продовжити надавати усю необхідну інформацію експортерам», — звернувся до підприємців Валерій Ткачов.