UTA Group зосередилася на перевалці зерна через порт Ізмаїл

UTA Group (Маріупольська інвестиційна група) після повномасштабного наступу росіян зазнала втрат на $10 млн у Маріуполі. Зараз компанія займається логістикою, трейдингом, експедуванням та перевалкою зерна через річковий порт Ізмаїл.

Про це повідомив керівник групи Павло Плотніков, пише ЦТС.

Компанія відновила роботу на початку серпня.

«У нас є два склади загальним обсягом 5 тис. тонн. Ми веземо машинами зерно з усієї України на склади, а потім баржами до Констанци. Вже виконано п'ять таких контрактів. Відвантажуємо пшеницю та кукурудзу, і вже оброблено загалом понад 10 тис. тонн. Плануємо вийти на показник 10-15 тис. тонн на місяць. Але зараз це дуже складно, бо щойно Одеса починає здійснювати відвантаження в нормальному робочому режимі, на порти Дунаю ніхто не їде», — розповів Павло Плотніков.

За словами керівника, компанія веде переговори з європейськими покупцями у рамках організації сухопутного перевезення машинами до ЄС, але лише під нішеві продукти.

«Зараз, з урахуванням того, що у нас стабільна робота з відвантаження агропродукції в Ізмаїлі, ми прийняли для себе стратегію не розпорошуватися на Одесу, чи інші порти, а нарощувати обсяги в цьому напрямку», — додає Павло Плотніков.