Укрзалізниця і Deutsche Bahn розглядають створення спільного підприємства для вантажних перевезень

АТ «Укрзалізниця» та німецька компанія Deutsche Bahn у рамках Меморандуму про співпрацю розглядають створення спільного підприємства для вантажних перевезень в німецькі порти або логістичні хаби. 

Про це заступник директора департаменту інвестиційної діяльності УЗ Володимир Шемаєв, повідомляє ЦТС.

У рамках Меморандуму робота компаній має зосередитися на трьох напрямках. Перші два напрямки — це допомога з євроінтерграцією на законодавчому рівні та допомога у відновленні інфраструктури, в тому числі відповідно до норм ЄС.

«Третій напрямок — це покращення координації у вантажному сегменті. Ми хочемо налагодити більш стабільні коридори у напрямку морських портів або логістичних хабів до ЄС. Також вивчаємо можливість створення спільного підприємства щодо організації маршрутних поїздів, які могли б регулярно ходити від українського кордону до конкретних німецьких портів або логістичних хабів», — пояснив Володимир Шемаєв.

Нагадаємо, 20 вересня генеральний директор DB Річард Лутц та генеральний директор АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін у Берліні підписали меморандум про взаєморозуміння, у якому вони погодилися поглибити своє партнерство.