УЗ пропонують змінити процедуру розподілу вагонів через Прозорро

«Укрзалізниця» опрацьовує пропозицію «Українського клубу аграрного бізнесу» (УКАБ) про те, щоб відправники, які беруть участь у торгах за вагони УЗ, вказували конкретну станцію навантаження упродовж п’яти днів.

Про це розповів заступник директора департаменту комерційної роботи товариства Валерій Ткачов під час наради з учасниками аграрного ринку 22 вересня, передає Rail.insider.

Таким чином можна нівелювати ситуацію, коли посередник виграє лоти, а потім пропонує їх на ринку. При цьому у нього немає на момент участі в аукціоні конкретного обсягу для транспортування з конкретного елеватора.

Представник Укрзалізниці розповів, що у товаристві збирають думки ринку з цього приводу. Уже є великі та середні компанії, які підтримують пропозицію.

«Водночас це може створити складнощі у роботі іншим учасникам. Наприклад, у вас змінюється точка приймання (порт відмовив) або елеватор раптом чомусь не підтверджує (відвантаження, — ред.) саме на ці дати. А у вас уже є виграний лот. І якщо буде прив’язка, то вам доведеться сплачувати штраф або відвантажувати з того елеватора, який був проставлений. Тож питання дискусійне. З одного боку це дасть змогу прибрати посередників, з іншого — надасть преференції тим аграріям, які мають власний елеватор, тобто він гарантовано у ці дати зможе забезпечити відвантаження», — пояснив Валерій Ткачов.

Він також додав, що наразі УЗ дозволяє проставляти ЕЛЗ (замовлення на вагони) від моменту виграшу і до терміну за два-три дні до дати відвантаження. Також посадовець запропонував ринку обдумати цю інформацію та за тиждень повернутися до обговорення питання.

Водночас очільник УКАБ Роман Сластьон пояснив, що йдеться про обмеження конкретних операцій.