16 вересня 2022, 11:46, Логістика

Українське дунайське пароплавство транспортувало 3,3 тис. контейнерів за пів року

За пів року ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» перевезло 3298 тис TEU. Спочатку контейнерні перевезення були експериментом, але починаючи із серпня, в УДП вирішили повністю перейти на роботу у режимі контейнерних караванів.
 
Про це повідомив керівник УДП Дмитро Москаленко.
 
Під контейнерний напрям залучили 12 суден — відкритих барж та суховантажних суден-штовхачів.
«Наприкінці травня вдалося вийти на новий рівень логістики та сформувати перший контейнерний караван у складі самохідного судна «Капітан Ширков» і п’яти барж. З того часу контейнерні перевезення флотом УДП стали регулярними. Сформувався пул фрахтувальників, стабільно забезпечується необхідний обсяг як експортних, так і імпортних вантажів», — повідомив керівник.
 
Серед експортних вантажів є соняшниковий шрот та масло, горох, зерно насипом. 
«Одночасно є питання, які ще доводиться вирішувати. По-перше, це перевантаженість контейнерної перевалки в українських портах, де першочергово оброблюються морські судна, та обмеженість можливостей для накопичення контейнерів. По-друге, це тривалий час оформлення транзитної декларації в Галаці і затримки обробки барж на контейнерному терміналі DP World у Констанці, де навантажувально-розвантажувальні операції часто виконуються без відповідного планування», — написав Дмитро Москаленко.
Нагадаємо, УДП має намір долучитися до рейдової перевалки у румунських портах.