У жовтні запрацює електронна черга для автомобілів на кордоні

У жовтні запрацює сайт «Електронна черга перетину кордону». Спочатку система буде впроваджена лише на одному пункті пропуску. Після випробувань та вдосконалення вона буде масштабована на всі пункти пропуску.
 
Про це повідомили у пресслужбі Мінінфраструктури.
 
Система дозволятиме перевізникам попередньо записатись і приїхати на пункт пропуску у заздалегідь призначений час. Як повідомляється, зареєструватись в електронній черзі можна буде через спеціальний сайт, який в тестовому режимі запрацює вже наступного місяця.
«Ми розуміємо, що сама по собі електронна черга не вирішує питання простою вантажів. Це залежить винятково від пропускної здатності прикордонних пунктів пропуску. Між тим попереду — зима. Очікування черги вздовж трас у мороз, по-перше, некомфортно, а по-друге, призводить до ще більших витрат водіїв. Е-черга надаватиме зручний та зрозумілий для користувачів сервіс, який дозволить економити час та чекати проїзду через кордон на будь-якій зручній локації», — прокоментував заступник міністра інфраструктури Мустафа Наєм.
На сьогодні в живій черзі на узбіччі доріг, що ведуть до прикордонних пунктів пропуску, водії чекають по тижню і більше. Кожен день такого простою приносить збитки до 400 євро.
 
Нагадаємо, в МІУ розробили пропозиції для зменшення черг на кордоні України та Польщі.