Восени на Львівщині планують запровадить електронну чергу для вантажівок на прикордонних пунктах

Ілюстративне фото
Джерело фото: bessarabiainform.com

На прикордонних пунктах пропуску у Львівській області планують запровадити платну е-чергу та облаштувати майданчики тимчасового відстою для вантажівок.

Про це під час брифінгу повідомив заступник голови обласної військової адміністрації Юрій Бучко, пише видання «Твоє місто». 

Пункт пропуску «Краківець» стане першим на Львівщині, де планують запустити електронну чергу для вантажних автомобілів.

За словами Юрія Бучка, на кожному пункті пропуску в області, зокрема, «Краківець», «Рава-Руська», «Шегині» планують зводити майданчики для відстою вантажних транспортних засобів, що є першим кроком для електронної черги.

«Машина заїжджає, отримує квиток, вона має вже свій номер, на табло при виїзді буде видно, коли слід виїжджати. Але це поки що лише плани. Зараз ми робимо місця для відстою, які надалі служитимуть майданчиками для електронної черги»,— каже Юрій Бучко.

Як зазначив заступник голови ОВА, е-черга буде платною. Вартість за в’їзд на стоянку становитиме орієнтовно 8 євро. Запрацювати електронна черга може восени.

Нагадаємо, що ще у 2020 році планували скасувати «живу чергу» у пункті пропуску «Краковець» і натомість запустити електронну. Цей проєкт має стати першим пілотним в Україні. Водії зможуть заздалегідь забронювати місце у черзі онлайн, і послуга буде платною. 

Напередодні також в ПП «Краковець» на 40% збільшили пропускну здатність для вантажівок, відкрили там новий термінал для легкових авто та автобусів. Модернізували ПП в межах пілотного проєкту «Відкритий кордон».