В Мінагрополітики підвищили прогноз урожаю зерна в 2022 році

В Україні вже фактично зібрано 12 млн тонн зерна нового врожаю з полей на площі 3,5 млн га. Попри всі складнощі воєнного періоду, в Мінагрополітики підвищили прогноз загального валового збору зернових та олійних культур до 65-67 млн тонн.

Про це під час селекторної наради з очільниками областей під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля повідомив аграрної політики та продовольства Микола Сольський, інформує «Урядовий портал».

Микола Сольский зазначив, що цьогоріч урожай очікується більший, ніж спершу прогнозувалося — 65-67 млн тонн замість 60 млн тонн, як передбачалося раніше.

Голова уряду Денис Шмигаль передав слова вдячності аграріям, які героїчно збирають врожай, особливо в тих областях, де продовжуються обстріли та є заміновані поля.

За словами очільника уряду, розблокування трьох чорноморських портів дасть додаткові можливості для експорту зерна й більше впевненості для аграріїв.

«Загалом за червень ми експортували 3,2 млн тонн із 5 тонн, які було потрібно. Експорт поступово зростає і залізницею, і дорогою, і через дунайські порти. Морські порти значно розширять ці спроможності й аграрії отримають нові можливості для збуту продукції. Держава робить для цього все необхідне», — запевнив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, в липні Україна збільшила темпи екпорту с/г продукції ще на 12%.