Рада звільнила від оподаткування імпортні «рукави»

Рада звільнила від оподаткування імпортні «рукави»
Джерело фото: Elevatorist.com

ВРУ прийняла за основу і в цілому законопроєкт N7548-1 «Про внесення зміни до розділу XXІ «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України щодо звільнення від оподаткування ввізним митом товарів, що використовуються для забезпечення зберігання зернових та/або олійних культур».

Про це йдеться в картці законопроєкту №7548-1.

Метою законопроєкту є звільнення від оподаткування ввізним митом імпорту в Україну мішків, рукавів для зберігання зернових та олійних культур та обладнання для їх наповнення, завантаження, розвантаження.

У пояснювальній записці зазначається, що під час війни в Україні виникла проблема зі зберіганням зерна, оскільки порти заблоковані, а багато елеваторів було знищено.

«‎Прийняття законопроєкту дозволить зменшити фінансове навантаження на аграрний сектор та допоможе розв'язувати питання використання тимчасових засобів зберігання зернових: мішків та рукавів, тимчасових силосів, а також обладнання, що призначене для їх завантаження та розвантаження»‎, —  йдеться у повідомлення.

Додається, що мита скасували на період дії воєнного стану та протягом 30 днів після його скасування. Проте нові правила не діють на товари, які завозяться з росії.

Звільнення не застосовується до товарів, які мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно з законом або визнаної державою-агресором щодо України згідно з законодавством, або ввозяться з території держави-окупанта та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом.