На лондонському ринку готуються страхувати постачання зерна з українських портів

На лондонському ринку готуються страхувати постачання зерна з українських портів
На лондонському ринку готуються страхувати постачання зерна з українських портів
Джерело фото: Elevatorist.com

Страховики та брокери лондонського ринку страхування Lloyd’s готуються забезпечити страхове покриття постачанням зерна з українських портів, відповідні плани можуть бути оголошені найближчим часом.

Про це заявив голова лондонського ринку комерційного страхування Lloyd’s Брюс Карнегі-Браун, пишуть «Порти України» з посиланням на Reuters.

«Після угоди між Росією та Україною щодо експорту зерна ми досить наполегливо працюємо з учасниками ринку, щоб переконатися, що можемо розробити політику, здатну його підтримати. Ми очікуємо побачити оголошення від брокерів і андеррайтерів щодо деяких продуктів, які підтримають це у найближчі кілька днів»,— сказав Карнегі-Браун.

Як зазначає агентство, після російського ракетного обстрілу Одеського порту через день після підписання зернової угоди ризики зберігаються.

«Надзвичайно важливо, щоб угода залишалася чинною. У Чорному морі закладено міни — страховики можуть упоратися з цим, але вони не зможуть упоратися із серйозними порушеннями угоди», — додав Карнегі-Браун.

Премії за вихід у ширший район Чорного моря різко зросли після вторгнення до 5% від вартості судна з 0,025% до вторгнення Росії в Україну.

Раніше страховки вже виявили зацікавленість у страхуванні суден, які будуть проходити зерновим коридором, за умови наявності домовленостей про супровід міжнародного флоту та чіткої стратегії боротьби з морськими мінами.

Як повідомив виконавчий директор Lancashire Алекс Мелоні у середу, страхова компанія розгляне можливість надання такого покриття.

«Ми не уникаємо ризику, це безперечно те, в чому ми зацікавлені», — сказав він.

Розв’язана Росією війна в Україні, ймовірно, найбільше вдарить по енергетичному сектору, йдеться у звіті страхового брокера Aon, опублікованому в середу. Війна, що призвела до інфляції та проблем з ланцюжками постачань, також створювала проблеми в інших секторах, таких як технології, зокрема через ризик кібератак, продукти харчування та транспорт.